Nagy presztízs, nagy siker

2018.11.13. 12:34

Moszkvában is tarolt a Nemzeti Színház társulata

Hatalmas sikerrel mutatta be a Nemzeti Színház társulata A krokodilus című Dosztojevszkij-regényből készült előadását a Csehov Moszkvai Művész Színházban a múlt héten.

Budapest, 2016. október 5. Horváth Lajos Ottó Ivan Matvejevics szerepében Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij A krokodilus címû darabjának fotóspróbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2016. október 5-én. A színmûvet Valerij Fokin rendezésében október 7-én mutatják be. MTI Fotó: Marjai János

2016-ban tartotta a Nemzeti Színház a Dosztojevszkij befejezetlen szatirikus kisregényéből, A krokodilus-ból készült darab ősbemutatóját. A múlt héten Moszkvában, a híres Művész Színházban adták elő óriási sikerrel - adja hírül az Origo.

A portál összegzi, hogy a szereplés keretét a Moszkvai Színházi és Művészeti Biennálé adta, és a Nemzeti Színház társulata a fesztivál Rendezői leckék elnevezésű programjában mutatta be A krokodilust Valerij Fokin, a Szentpétervári Nemzeti Színház művészeti vezetője rendezésében. Valerij Fokint közismerten a legnagyobb rendezők között tartják számon – hangsúlyozza a cikk.

Tóth Auguszta (b) Matvejevics felesége és Horváth Lajos Ottó (j) Ivan Matvejevics szerepében Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij A krokodilus című darabjának fotóspróbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2016. október 5-én.
Fotó: Marjai János / MTI

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila az Origónak azt nyilatkozta, „nagyon büszkén mondhatom, hogy

ovációs nagy sikere volt a Nemzetinek telt ház előtt, ahol az orosz szakma is jelen volt.

Már meg is jelentek jó írások, gyorsjelentések, és nyilván jönnek majd komolyabb kritikák is.”

A Nemzeti Színház A krokodilust korábban már nagy sikerrel előadta Szentpéterváron is, akkor a szintén világhírű Alekszandrinszkij Színházban, de Vidnyánszky Attila a társulat egybehangzó véleményét is tolmácsolva azt mondta, hogy

a mostani előadás még a szentpétervárinál is jobban sikerült.

Az igazgató-rendező azzal foglalta össze a moszkvai turnét, hogy „nagyon büszkék voltunk a színjátszásunkra, a színészeinkre, az előadásra. Ez egy kulturális és diplomáciai siker is”.

Borítókép: Horváth Lajos Ottó Ivan Matvejevics szerepében Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij A krokodilus című darabjának próbáján a Nemzeti Színházban 2016. október 5-én.

MTI Fotó: Marjai János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában