Illuminátorok, kódexek titkai

2018.11.22. 05:35

Nyílt nappal ünnepel az Országos Széchényi Könyvtár

A nemzeti könyvtár nyílt napján, november 24-én a közönség mindent megtudhat Mátyás király világhírű Corvina-könyvtáráról.

Az intézmény közleménye szerint az Országos Széchényi Könyvtár fennállásának 216. évfordulóját nyílt nappal ünnepli. Mint írják, a páratlan tárlat megtekintése mellett a látogatók egy kis időre a budai műhely alkotói lehetnek, és kódexrestaurátorok segítségével a kézműves könyvkötést is kipróbálhatják.

Mint írják,

a nemzeti könyvtár történetében még nem volt példa arra, hogy egyszerre 65 corvina legyen látható Mátyás király könyvtárából.

Az Országos Széchényi Könyvtár alapításának évfordulóján exkluzív tárlatvezetéseken keresztül ismerheti meg a közönség többek között a New Yorkból, Párizsból, vagy a Vatikánból érkezett kódexek történetét.

 

Fotó: oszk.hu

A Ramazuri Bábszínház Itt a király hol a király? – avagy Mátyás, az álruhás igazság című mesejátékán keresztül a legkisebbek is az udvari életbe csöppenhetnek, Lóri bácsi meseműhelyében pedig a királyról szóló további izgalmas kalandokat ismerhetnek meg, miközben a Csíki Család Kézműves Műhelyével alkothatnak.

A gyerekeket célozza meg a Miniátort Budára! című rajzpályázat is,

ahol azt a legrátermettebb ifjú miniátort keresik, aki megfesti az uralkodó legkirályibb cselekedeteit.

További információ a könyvtár honlapján található.

Borítókép forrása: oszk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában