szellemi örökség

2018.12.06. 19:22

Átadták a Szalay Annamária-médiadíjakat

Borbás Mária televíziós műsorvezető, szerkesztő, valamint a Magyar Katolikus Rádió részesült idén a rangos elismerésben.

Szalay Annamária azt tartotta élete legfontosabb munkájának, hogy hozzájáruljon egy jobb, élhetőbb és a valós értékekre figyelő Magyarország létrejöttéhez – emelte ki Varga Mihály, a Szalay Annamária Média Alapítvány kuratóriumi elnöke az alapítvány díjátadó ünnepségén csütörtökön, Budapesten.

Arra emlékeztetett: Szalay Annamária olyan médiát akart teremteni, amely védi a gyermekeket a káros tartalmaktól, megfelel a keresztény elveknek és a nemzeti kultúrának, egyben hozzájárul a külhoni magyar média megteremtéséhez, fejlődéséhez.

Varga Mihály hangsúlyozta: az alapítvány és az általa odaítélt elismerés célja a társadalmon belüli megértés erősítése, ami nem jöhet létre egészséges nemzeti önismeret és öntudat nélkül, aminek viszont előfeltétele, hogy ismerjük értékeinket, hagyományainkat, és legyünk azokra büszkék.

A Médiaalapítvány, amelyet Szalay Annamária emlékére és munkájának folytatása érdekében hoztunk létre, szándékában, szellemében fejezi ki mindazt, amiért életében oly sokat és önfeláldozóan dolgozott – tette hozzá a miniszter.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a magyar kultúrtörténet jelentős személyiségeként beszélt a díj névadójáról, aki, mint mondta, új, a keresztény örökség és a magyar hagyományok alkotta utat jelölt ki a magyar kultúra továbbvitelében.

Ezt a szellemiséget gondolom nemzetmegtartó erőnek, és ez az a szellemiség, amelynek védelmét, továbbvitelét, átörökítését említi a magyar alkotmány is – tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában