Örökké tart

2018.12.12. 08:56

Nem mindennapi felajánlást tett a Tankcsapda

Idén Lukács László 50. születésnapját, jövőre a zenekar fennállásának 30. évfordulóját ünnepli az együttes.

Székesfehérvár, 2018. július 28. Lukács László énekes, basszusgitáros a Tankcsapda együttes koncertjén a XXI. Fehérvári Zenei Napokon (Fezen) 2018. július 28-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Nagy erőkkel készül december 29-i debreceni nagykoncertjére a Tankcsapda. Erről Lukács László, a zenekar frontembere és Fejes Tamás dobos beszéltek az ECHO TV Kultúrklub című műsorában. Felidézték, hogy 2018 igen mozgalmas év volt a zenekar számára: a tavaszi B oldal turnét leszámítva egész esztendőn át Lukács 50. születésnapját ünnepelték a fellépésekkel, erre teszi fel a koronát a Főnix Csarnok-béli koncert.

Hogy hogyan lehet ennyi éven keresztül magas színvonalon alkotni, arról Lukács László elmondta: épp az garantálja a minőséget, hogy

az ő esetükben nem szólóprodukcióról, hanem igazi közösségről van szó: a zenekar igazi csapat, nem egyetlen ember „kiszolgálója”.

Mint mondta, az idei produkciókra „még egy lapáttal rátesznek” jövőre, a 2019-es év ugyanis a zenekar harmincadik születésnapját hozza el, melyre egy igazi best of-turnéval készül a formáció.

Fejes Tamás elárulta, hogy nem csak koncertekkel, de más módon is igyekeznek meghálálni közönségüknek a 30 évi kitartó támogatást.

Ahogy Lukács László autóját korábban, most az ő egyedi gyártású dobfelszerelését, cintányérjait ajánlják fel jótékony célra.

Kifejtette: videófelvételeket, pályamunkákat várnak azzal kapcsolatban, hogy kinek van a legnagyobb szüksége erre a dobfelszerelésre annak érdekében, hogy álma megvalósulhasson. Nem kell hozzá profi dobosnak lenni, nincs semmilyen megkötés a pályázó személyével kapcsolatban – a lényeg az, hogy olyan emberhez jusson el a dobszerkó, akinek az valódi segítséget, örömöt és beteljesülést jelent.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Lukács László énekes, basszusgitáros a Tankcsapda együttes koncertjén a XXI. Fehérvári Zenei Napokon (Fezen) 2018. július 28-án.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában