közönségtalálkozó is lesz

2019.01.30. 16:30

Holliger 80 címmel szervez mesterkurzust az Eötvös Péter Alapítvány

A Friedrich Hölderlin által inspirált Turm-Musik című darabja magyarországi bemutatóként hangzik el az Óbudai Danubia Zenekar előadásában.

Heinz Holliger svájci zeneszerző, operaszerző, a kortárs zenei élet doyenje, aki már nem első alkalommal jár Magyarországon, legutóbb Fischer Iván és Budapesti Fesztiválzenekar meghívására koncertezett Budapesten és tartott mesterkurzust, valamint a Kamara.hu Fesztiválon lépett fel a Zeneakadémián.

Ezúttal Eötvös Péter személyes meghívására érkezik Budapestre és tart mesterkurzust, valamint közreműködik a mustMEET Composers közönségtalálkozón, ahol kamaradarabjai szólalnak meg neves szólisták előadásában: Horia Dumitrache, Lakatos György, Mali Emese, Jőrös Andrea.

A Friedrich Hölderlin által inspirált Turm-Musik című darabja magyarországi bemutatóként hangzik el az Óbudai Danubia Zenekar előadásában (fuvola szólista: Ittzés Gergely): a cím a költő életének utolsó időszakára utal, amikor egy magányos tübingeni toronyszobában töltötte napjait. Nem véletlen, hogy a fuvola szólója köré épül a mű, hiszen Hölderlin kiváló zenész is volt.

A záró koncert egyúttal az Eötvös Péter Alapítvány Mentorprogramjának 2019-es új résztvevőit is bemutatja, fiatal karmestereket és zeneszerzőket, akik egész évben együtt dolgoznak majd a BMC-ben.

Az eseményt az érdeklődők live streamingen keresztül is követhetik az alapítvány youtube-csatornáján.

Borítókép: facebook.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában