Jó tollú ifjak

2019.01.17. 13:52

Indul a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

A legjobb 50 pályázat szerzőjét meghívják a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és természetesen lesz díjkiosztó ünnepség is.

Kiírták a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot – számol be róla az Origo. A portál cikke szerint a pályázathoz tartozó irodalmi tábort idén április 23. és 26. között rendezik.

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet.

Minden 14 és 18 év közötti középiskolás diák jelentkezhet, az írásokat magyar nyelven várják.

Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűmérettel írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak). A pályázat benyújtásának határideje 2019. február 28.

A Word-formátumú pályázati anyagokat az [email protected] e-mail-címre, vagy postai úton várják. A postát választók több kategóriában való nevezés esetén több borítékban küldjék el az anyagukat, a borítékra rá kell írni, hogy mi található benne: „verspályázat”, „prózapályázat” stb. A cím: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.

E-mailben

minden mellékletben szükséges feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail-címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét is.

Aki két kategóriában pályázik, annak két külön mellékletet kell küldenie. A vers kategóriában indulók alkotásaikat ne külön mellékletekként, hanem egy fájlban küldjék el úgy, hogy minden írás fölött szerepel az alkotó neve.

Az irodalmi táborba szóló meghívót 2019. április 2-ig juttatják el a legjobb 50 pályázóhoz. A meghívottaknak a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltség-térítést is biztosítanak. A pályázat kiírói és szervezői az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata – foglalja össze a részleteket az Origo cikke.

Borítókép: illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában