Rockopera

2019.01.16. 11:42

Újat mond vagy ugyanazt ismétli egy István, a király-előadás?

A Budapesti Operettszínház nagy sikerű produkciójában nincs eldöntve, ki a jó, és ki a rossz.

Budapest, 2018. szeptember 19. Kocsis Dénes István szerepében Szörényi Levente - Bródy János István, a király címû rockoperájának fotóspróbáján a Budapesti Operettszínházban 2018. szeptember 18-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az István, a király ősbemutatója 1983-ban volt, most pedig a Budapesti Operettszínház játssza sikerrel. Ahogy 36 évvel ezelőtt, ebben az előadásban is Makláry László karmester a zenei vezető. A Székely Kriszta által rendezett darab részleteiről beszéltek az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában a színészek, Kocsis Dénes és Gömöri András Máté.

„Székely Kriszta rendezéseben a darab egy új értelmet nyert, rendezői részről nagyon fontos, hogy nincs eldöntve, ki a rossz és ki a jó, Koppány vagy István. Ami történt, azt megmutatjuk, de nem azt mondjuk, hogy azért történt így, mert a jónak kell győzni,

hanem azért, mert így történt, és mindenki döntse el, melyik irányzatot szeretné képviselni”

– mondta a darabról az Istvánt megformáló Kocsis Dénes.

„Nem a hatalom iránti harc a lényeg, hanem, hogy egy ország tovább tudjon menni, vagy küzdeni tudjunk egymásért” – tette hozzá a színész.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Kocsis Dénes István szerepében Szörényi Levente – Bródy János István, a király című rockoperájának fotóspróbáján a Budapesti Operettszínházban 2018. szeptember 18-án.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában