Muzsika gyerekeknek

2019.02.01. 07:47

Az Alma együttesnek a jótékonyság is fontos

Az ismert gyerekzenekar frontembere szerint ha megragadtuk a kicsik figyelmét, érdemes őket picit le is lassítani.

Forrás: almazenekar.hu

Buda Gábor, az Alma zenekar énekese és Szabó Pál, az együttes menedzsere az ECHO TV Kultúrklub című műsorában felidézték: az együttes 1996-ban alakult, kezdetben megzenésített verseket játszott, irodalmi esteket tartott a tizen-huszonéves korosztálynak. Később egy nyári tábor kapcsán indultak el a gyerekzene vonalán, a kicsiknek készített műsorok pedig olyan sikeresek lettek, hogy szívesen léptek a váltás útjára.

Mint elhangzott, az együttes bő tíz esztendeje elsőrangúnak számít a gyerekzenekarok piacán, és az ebből fakadó felelősség miatt

a jótékonyságra is kiemelt figyelmet fordítanak:

sokszor beteg gyerekeknek adnak koncertet, vagy őket támogató ügyek mellé állva jótékonysági koncertet rendeznek. Buda Gábor, az együttes énekese felidézte: korábban egy szál gitárral játszott a kórházakban fekvő gyerekeknek.

A felgyorsult, modern világ kihívásaival kapcsolatban szó esett arról is, hogy a gyerekek az impulzusban gazdag környezet miatt sokszor türelmetlenebbek, ezért nehezebb huzamos ideig fenntartani a figyelmüket, sőt, lassú tempójú dalokat már nem is nagyon lehet emiatt repertoáron tartani. Ugyanakkor – mint Buda Gábor elmondta -

nem mindig a sebességgel, a látványos fényekkel vagy újabb és újabb ingerekkel, hanem a gyerekek lelkéig hatoló tartalommal lehet megragadni az érdeklődésüket.

„Ez előadói feladat, érzék kell hozzá” – mondta az énekes, és hozzátette: ha pedig már sikerült megragadnia a figyelmüket, akkor igyekszik azt meg is tartani, és lehetőség szerint kiragadni a gyerekeket a pulzálásból, lassítani őket.

A teljes beszélgetés:

https://stream.echotv.hu/videos/2019/01/720/20190131_kulturklub.MP4

Borítókép: az Alma együttes új, háromfős felállásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában