Vadász és író

2019.02.08. 14:45

Elkészültek az első jelenetek a rejtélyes magyar utazóról szóló filmhez

Különleges látogatója volt csütörtökön a Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) Nemzetközi Kiállításnak. Gróf Széchenyi Zsigmond Afrika-utazó és vadászíró özvegye, a 93 éves Hertelendy Margit is elment a kiállításra.

Széchenyi Zsigmond Afrikában

Forrás: afrikavadasz.hu

Gróf Széchenyi Zsigmond életéről nagyszabású természetfilmes dokumentumfilm készül – így állítva emléket a gróf születésének 120. évfordulójára. A FeHoVára a film alkotói is elmentek, ahol Széchenyi Zsigmond özvegyével beszélgettek, továbbá megmutattak néhány jelenetet a készülő filmből – számolt be róla az Origo hírportál.

Hertelendy Margit, Széchenyi Zsigmond özvegye maga készítette felvételekkel és Széchenyi Zsigmond naplóival segítette a stáb munkáját. Tavaly többször is meglátogatták őt a film készítői, és egyik alkalommal az Origo stábja is forgathatott, interjút készíthetett a gróf özvegyével.

Széchenyi Zsigmond özvegye, Hertelendy Margit a kiállításon
Fotó: Mudra László / origo.hu

A készülő dokumentumfilm a gróf életét új szemszögből mutatja be – az Afrika múltja és jelene közti drámai változásokra is rávilágít, felhívva a figyelmet a természetvédelem jelentőségére.

Gróf Széchenyi Zsigmond 1898-ban született Nagyváradon, 1967-ben halt meg Budapesten. Vadász, utazó, író volt, a magyar vadászirodalom klasszikusai között tartják számon. Vadászott Európában, Afrikában, Indiában és Alaszkában. A készülő film gróf Széchenyi Zsigmond életét az utolsó Afrika-szafariján keresztül mutatja be.

Széchenyi Zsigmond Afrikában
Fotó: afrikavadasz.hu

Vida József, a filmet támogató Takarékbank elnök-vezérigazgatója, a film vezető producere, aki személyesen is részt vett az afrikai forgatásokon és a kutatómunkában, elmondta: „A film forgatásába az értékmegőrzés szándékával vágtunk bele. Egy természetfilmbe ágyazott, Széchenyi életét bemutató, utazásokkal teli, eredeti dokumentumokkal alátámasztott, izgalmas, hiteles filmet forgatunk. Az alkotás várhatóan érdekes csemege lesz és komolyabb érdeklődésre tarthat számot.„

A film rendezője Lerner János, aki maga is Afrika-szakértő, a producer Lajos Tamás, az ötletgazda pedig Vágvölgyi Bence.

A filmet várhatóan 2019 második felében mutatják be az alkotók.

Borítókép: Széchenyi Zsigmond Afrikában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában