Az ember tragédiája

2019.02.05. 10:04

Mobilvideós pályázatot hirdetett diákoknak a Nemzeti Színház

A jelentkezéshez nem kell más, mint egy jó ötlet, egy szállóige Madách művéből és egy kamerával rendelkező okostelefon.

Budapest, 2018. október 17. Ács Eszter (b) Éva és Berettyán Sándor (j) Ádám szerepében Madách Imre Az ember tragédiája címû színmûvének próbáján a Nemzeti Színházban 2018. október 17-én. A színdarabot október 19-én mutatják be Vidnyánszky Attila rendezésében. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A nem mindennapi pályázat ötlete a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium 11. D osztályától származik: ennek nyomán tette közzé a Nemzeti Színház az Ember küzdj, és bízva bízzál című felhívást – adja hírül az Origo.

Mint írják, a pályázatot 13-23 éves diákok számára hirdették meg, akiknek a teátrum Az ember tragédiája című előadáshoz készített szpotjai nyomán saját gyártású, telefonos videót kell megalkotniuk. A videókon pedig egy-egy saját ötletet és egy-egy szállóigét kell megjeleníteniük. A felvételeket a [email protected] e-mail címre kell beküldeni.

Ács Eszter és Berettyán Sándor Az ember tragédiája egyik szpotjának forgatásán
Fotó: Nem / Eöri Szabó Zsolt

A portál cikke szerint a szervezők a beérkező, 20-30 másodperces videók mindegyikét feltöltik a Nemzeti Színház Instagram-oldalára. A játék február 4-én indult, és egészen március 4-ig tart, az eredményhirdetésre pedig március 11-én kerül sor. A színház az első három helyezettet díjazza, a főnyeremény egy iPhone 7.

A részletes pályázati kiírás a Nemzeti Színház honlapján olvasható.

Borítókép: Ács Eszter (b) Éva és Berettyán Sándor (j) Ádám szerepében Madách Imre Az ember tragédiája című színművének próbáján a Nemzeti Színházban 2018. október 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában