szépirodalmi ünnep

2019.02.22. 07:10

Pénteken este kezdetét veszi a Wass Albert Felolvasó Maraton

A Kárpát-medence és a nagyvilág magyar közösségei tizenkettedik alkalommal fognak össze, hogy megszervezzenek egy határokon átívelő kétnapos Szépirodalmi Ünnepet, melyen a házigazda Wass Albert és más magyar írók, költők műveit idézik meg 25 órán keresztül.

A 2019. február 22-én pénteken este 6-kor kezdődő felolvasó maratonra eddig 57 helyszín, Kiskunfélegyháza, Encs, Naszvad (Felvidék), Kecskemét, Érsekújvár (Felvidék), Üllő, Nyírbátor, Gyöngyös, Buda – I. kerület, Törökszentmiklós, Csetény, Pécs-Somogy, Nagykanizsa, Áta, Szabadszállás, Harsány, Dombóvár, Dunaújváros, Pilisszentkereszt, Buda – III. kerület, Sárospatak, Pomáz, Szeged, Zalaegerszeg, Bódvaszilas, Miami, Andornaktálya Ostorossal közösen, Tápiószecső, Szalafő, Chester, Karcag, New York, Kalocsa, Ballószög, Veszprém, Eger, Lakitelek, Sály, Miskolc, Székesfehérvár, Ráckeresztúr, Sátoraljaújhely, Püspökladány, Debrecen, Pápa – Hét Csillag Egyesület, Kecel, Pilisvörösvár, Kisgyőr, Hódmezővásárhely, Máramarossziget, Pápa – Kassai Lovasíjászok, Pécsvárad, Gömörszőlős, Beregszász, Keszthely, Munkács és Calgary jelentkezett – írta meg a szepmezo.hu.

Akár egyetlen versel vagy regényrészlettel is lehet jelentkezni, vagy csak hallgatóként ellátogatni az ingyenes rendezvényekre, melyek célja a lélekemelés és a közösségépítés mellett a jövőépítés! A felolvasott részlet után ugyanis ki-ki elmondhatja gondolatait arról, hogy a megidézett eszmék megvalósulásáért, a világunk gyógyításáért mit lehetne tenni az adott közösség vagy akár a nemzetünk szintjén – áll a felhívásban.

Szeretettel várják a felolvasókat a honlapon közzétett címeken – illetve a további helyszíneket is a [email protected] címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában