szerte a kárpát-medencében

2019.03.06. 20:50

Március 16-án kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál

A rendezvény másik célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni.

Budapest, 2018. március 24. Kamp Salamon vezényel Bach János-passiójának nyilvános fõpróbáján a Bach Mindenkinek Fesztiválon a Deák téri evangélikus templomban 2018. március 24-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Különleges helyszíneken, többek között aluljárókban, tereken és templomokban rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált március 16. és 25. között – hangzott el az M5 csatorna Kult'30 című műsorában szerdán.

A fesztivál 71 település 250 helyszínén mintegy 3 ezer fellépő művész közreműködésével valósul meg szerte a Kárpát-medencében.

A programok ingyenesek, de egyes koncertekre regisztrálni kell – mondta el Kovács Zalán László fesztiváligazgató a műsorban.

Március 18-án a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban a Magyar Állami Operaház együttese ad koncertet Oberfrank Péter vezényletével, Szirtes Edina Mókus hegedűművész és Kovács Zalán László tubaművész közreműködésével.

A Gödöllői Királyi Kastélyban pedig március 23-án a Magyar Honvédség Tata Helyőrségi Zenekara lép fel Balázs Attila őrnagy és Medveczky Ádám dirigálásával, közreműködik Bábel Klára hárfaművész, Harcsa Veronika énekművész és Demeniv Mihály harmonikaművész – hívta fel a figyelmet két koncertre Kovács Zalán László.

Kiemelte, hogy a kulturális misszió mellett

a fesztivál másik célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

Emlékeztetett arra, hogy a fesztivált 2015-ben rendezték meg első alkalommal azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach művein keresztül kivigyék a klasszikus zenét az utca emberéhez.

A muzsika szabadtéren, aluljárókban, templomokban, börtönökben, kórházakban és más különleges helyszíneken szólal meg olyan hangszereken, mint a koncertzongora, a hárfa, a csembaló vagy az orgona, amelyekkel nem találkozhatnak az utcán járva-kelve az emberek.

Borítókép: Kamp Salamon vezényel Bach János-passiójának nyilvános főpróbáján a Bach Mindenkinek Fesztiválon a Deák téri evangélikus templomban 2018. március 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában