rádió, televízió

2019.04.05. 11:00

Harmincnégy közösségi és kisközösségi médium kap támogatást

Közel 209 millió forinttal segíti a működési költségeket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Forrás: Shutterstock

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának pénteki közleménye szerint a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában a működési és üzemeltetési költségeket támogató pályázat idei első fordulójában

a testület összesen 208,7 millió forinttal támogat harmincnégy sikeresen pályázó közösségi és kisközösségi médiumot.

Mint írták, támogatást kap a Kiskőrös, a Zugló, a Pomáz, a Szentes, a Füred, a Szentgál, a Baranya és a Körös Televízió, a Komló és Térsége Televízió, az esztergomi Körzeti Televízió, a miskolci Irány TV, a szegedi TiszapART Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a Karcag Televízió, a Somogy, a Zemplén és a Sárrét TV, a fővárosi Hegyvidék Televízió, az Apostol TV, a Bonum TV, a Hatoscsatorna, a Püspökladányi Kék Kálló Tv és a Városi TV Mohács.

A rádiók közül a székesfehérvári Táska Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió, a kaposvári és a székesfehérvári Magyar Katolikus Rádió, a Győr Plusz Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió, a Berettyó és a Balaton Rádió, a szombathelyi Credo Rádió, a fővárosi Klasszik Rádió 92,1 és a szentgotthárdi Radio Monoąter nyert támogatást.

A Médiatanács döntött arról is, hogy 4,8 millió forinttal járul hozzá az izraeli Magyar Filmhét lebonyolításához.

A rendezvényt – amelynek főszervezője a magyar nagykövetség – Tel-Avivban rendezik május 12. és 20. között.

Megjegyezték: az eseményen olyan, a tanács Magyar Média Mecenatúra Programjában támogatott fesztiválsikereket is bemutatnak, mint a Curtiz, a Félvilág vagy A berni követ.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában