Cifra Palota XXL

2019.05.24. 12:00

Koncertek, mesejátékok várják az aprónépet gyermeknapon a Müpában

Táncház, bábjáték, gyerekkönyv-bemutató és ismeretterjesztő foglalkozás is lesz.

Három színpadon koncertekkel és mesékkel, tánccal, kreatív és ismeretterjesztő foglalkozásokkal várja vasárnap gyereknap alkalmából a családokat a Cifra Palota XXL – Gyermeknap című program a Müpában.

A rendezvényt vasárnap délelőtt a Müpa előtti színpadon az intézmény rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede nyitja, majd a Veronaki zenekar lép fel a Mosó Masa mosodája című mesekönyv megzenésített verseivel és meséivel. Rajuk kívül színpadra lép a Kiscsoport zenekar, a Pannonica Táncműhely, valamint idén is megtartják a Drums Ütőegyüttes Samba a la drums koncertjét – olvasható az intézmény közleményében.

A Fesztivál Színházban a Superar Gyermekkórus és a La Musica Kamarakórus Kórusvarázs című előadását lehet meghallgatni, a VSG Táncszínház pedig Pöttöm Panna történetét varázsolja a nézők elé.

A mesés-táncos színpad interaktív szórakozási lehetőségeket kínál, hiszen itt a Portéka Színpad Vásári komédia című előadását követően Benedek Kriszta népszerű Kerekítő Tippentője következik Pertis Szabolcs népzenész közreműködésével. A Hakata Bábszínház Kacor király című meséjét minden korosztálynak ajánlják a szervezők, de lesz Improszínház is Bognár Anna és Horváth-Töreki Gergely színművészek előadásában.

A Napra-Forgó Cseke-Marosi Eszter és Szente János vezetésével pörgős táncházzal várja a táncos lábúakat, az előadóteremben pedig bemutatkozik a Zene Mátrixa című tudományos ismeretterjesztő gyerekkönyv is.

A kreatív foglalkozásokon és a sportlehetőségeken túl a gyerekek többek közt kipróbálhatják a Müpa önálló fejlesztésű, virtuálisvalóság-alapú zenei játékát, de lesz körhinta és látványos királyi várjáték is.

Esős idő esetén a koncertekre a Müpa Átriumában kerül sor, a mesés-táncos színpad programja pedig a Fesztiváltérbe kerül át.

A Müpa a gyereknapon kívül soron következő évadában is színes programokkal várja a különböző korosztályok képviselőit, hiszen a Gállné Gróh Ilona zenepedagógus által vezetett Ringató zeneóvoda szeptembertől már mindhárom óvodai korosztályt lefedő Piccolo, Mezzo és Grande csoporttal indul, az idősebb korosztály pedig többek közt a vasárnapi Cifra Palota foglalkozásain és a matinékoncertjeire várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában