egyedülálló

2019.05.30. 17:02

Online tudástárral segít a gyerekeknek a Ruben Brandt csapata

A projekt háromszáz művészeti alkotást tartalmaz.

Az élményszerű oktatást szolgáló online tudástárat fejlesztettek 12-18 év közötti gyerekeknek a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film készítői, akik a filmben megjelenő, mintegy 300 művészeti alkotást és azok eredetijét gyűjtötték össze az okosmozi.hu internetes oldalon.

A Milorad Krstic által rendezett filmhez kapcsolódó honlap festmények, szobrok, filmek, dizájn, építészet, zene és cirkuszművészet kategóriákban közöl tényeket és érdekességeket a filmben felbukkanó híres alkotásokról

- olvasható az oldal készítőinek közleményében.

A portál bevezetéséhez Kamarás Iván főszereplésével, László Marcell rendezésében készült egy rövid, vlog stílusú kedvcsináló, amely rávilágít arra, hogy a Ruben Brandt, a gyűjtő híd lehet a fiatalok, a művészet és az oktatás között.

Kurdy-Fehér János, a film producere és az OkosMozi ötletadója szerint ez a tudástár a régi és a kortárs művészeteket köti össze a fiatalokkal és a modern kommunikációs technikákkal, szokásokkal.

Az OkosMozi egyelőre a tavaly bemutatott animációs filmhez kapcsolódik, de bármilyen más film, színházi előadás vagy irodalmi mű is feldolgozható ebben a formában.

Az okosmozi.hu indulásához nyereményjáték is kapcsolódik, amelyről részletesen a weboldalon lehet olvasni.

Az OkosMozi szakmai támogatója többek között a Szépművészeti Múzeum és a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház, ahol az iskolások számára ingyenes vetítéseket is tartanak a filmből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában