elismerés

2019.06.25. 13:14

Bagi Iván és Nacsa Olivér kapta a Karinthy-gyűrűt

„Paródiáikban a karakter lényegét ragadják meg, ami óriási kincs” – fogalmazott a díjátadón Molnár Piroska színművész.

Budapest, 2019. június 25. Bagi Iván (b) és Nacsa Olivér humoristák átveszik a Karinthy-gyûrût Dobos Menyhérttõl, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától és Bojárszky Andrástól, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) operatív vezérigazgató-helyettesétõl (háttal, j-b) a volt rádiószékház Márványtermében 2019. június 25-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Bagi Iván és Nacsa Olivér humorista kapta az idei Karinthy-gyűrűt. A Rádiókabaréban és a közmédia szórakoztató műsoraiban kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotókat és előadókat elismerő díjat kedden adták át Budapesten, a Márványteremben.

„Paródiáikban a karakter lényegét ragadják meg, ami óriási kincs” – fogalmazott a díjátadón Molnár Piroska színművész. A Bagi-Nacsa páros egyik kedvelt „célpontja”, Korda György énekes arról beszélt, hogy paródiáikban nemcsak szeretet és barátság van, hanem ő maga is jól jár velük, hiszen figuráját általuk még jobban megismerheti a közönség.

 

Az 1975-ben alapított Karinthy-gyűrűt Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint Bojárszky András, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap operatív vezérigazgató-helyettese nyújtotta át Bagi Ivánnak és Nacsa Olivérnek.

A kiparodizált művészek is örömmel mennek el hozzájuk

A Bagi-Nacsa duó huszonnégy éve tartó pályafutását a Karinthy-gyűrű tavalyi kitüntetettje, Vida Péter színművész ismertette, vicces történelmi keretbe ágyazva azt. Mint elhangzott,

a páros 1995-ben egy budapesti házibuliban fiatal gimnazistaként találkozott először.

1996-ban már felléptek a Rádiókabaréban, 1998-ban szerzői és előadói kategóriában egyaránt megnyerték a Magyar Rádió IV. Humorfesztiválját.

Dolgoztak a Mikroszkóp Színpadon, számos önálló és sikeres televíziós showműsoruk volt, 2011-től a közszolgálati adón futott előbb a Szálka, majd a Bagi-Nacsa Show, jelenleg a Bagi-Nacsa Orfeum a Duna Televízióban látható. Bagi Iván 42, Nacsa Olivér 39 éves.

„Boldogság, hogy a művészek, akiket elhívunk a műsorainkba és parodizáljuk őket, nagy örömmel jönnek hozzánk.

Mi a klasszikus kabaré korszakában kerültünk a pályára és szeretnénk egy kicsit ebből megőrizni, ezért sem mentünk el a ma már divatosabbnak tűnő stand-up irányába, bár ez is része lett önálló estjeinknek.

Soha nem nézek meg külön felvételeket senkiről, igyekszem rögtön megragadni a karaktert” – mondta Nacsa Olivér. Bagi Iván hozzátette: ő viszont rengeteget gyakorol.

Mindkettejüknek megvannak a szerepei

„Az egész életünk arról szól, hogy mindent megosztunk egymással, felelősséget, munkát is. Közösen írjuk televíziós műsorainkat, kiegészülve egy kis gegcsapattal, a karaktereket úgy osztjuk el, hogy éppen kire illik, hiszen különböző típusok vagyunk. Nem nagyon tervezünk előre, cél, hogy örömet szerezzünk a közönségnek és életben tartsuk a műfajt, miközben nehéz lépést tartani a néhány perces internetes tartalmak népszerűségével” – mondta el Nacsa Olivér az MTI-nek. Bagi Iván hozzáfűzte:

duójukban jól kialakultak a szerepkörök, adnak egymás véleményére és szerencsére hasonló az ízlésük.

„Ez fontos, hiszen sok páros a különböző értékrend, ízlés miatt ment szét. Jó az is, hogy más karakterek vagyunk, így nem laposodik el a produkció”.

A Karinthy-gyűrűt 1975 óta minden évben, Karinthy Frigyes születésének évfordulója alkalmából ítélik oda és adják át a közmédia szórakoztató műsoraiban nyújtott kiemelkedő szerzőknek, előadóknak, a szatirikus és a humoros műfaj kimagasló szereplőinek.

A Karinthy-gyűrű 10-12 gramm aranyból készül, korábbi díjazottjai között van mások mellett Hofi Géza, Karinthy Ferenc, Boncz Géza, Déri János, Sándor György, Fábry Sándor és Aranyosi Péter.

Korábban három alkalommal kapta a díjat humorista páros: 1978-ban Mikes György és Somogyi Pál, 1991-ben Markos György és Nádas György, 2014-ben a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában