alkotói pályázat

2019.07.31. 10:45

Még lehet jelentkezni az Előretolt Helyőrség Íróakadémiára

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia 2019-ben két kategóriában hirdet pályázatot fiatal írók és költők számára: pályakezdő- és elsőkötetes-kategóriában.

A 2019-es projektévben összesen 16 (tizenhat) – 8 pályakezdő és 8 elsőkötetes – alkotó részesülhet jelentős szakmai és anyagi támogatásban. A KMTG a pályázat nyerteseinek egyedülálló tanulási és továbbképzési lehetőségeket kínál, tehetséggondozásban képzett oktatók irányításával műhelymunkákon vehetnek részt, korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el – írja az Origo.

A pályakezdő-kategóriában olyan 18 és 25 év közötti szépreményű tehetségek jelentkezését várják,

akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket.

Az elsőkötetes-kategóriában olyan 18 és 30 év közötti szerzők jelentkezésére számítanak,

akik úgy érzik: alkotói pályájuk kibontakozását elősegítheti az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatóinak iránymutatása, szakmai tapasztalata, az Előretolt Helyőrség ifjú alkotói közösségéhez való tartozás, a pályakezdés nehézségeinek áthidalásához nyújtott szakmai, szellemi és anyagi támogatás.

A pályázat nyerteseinek a KMTG 1 évre szóló tanulmányi ösztöndíjat ítél oda: havi 120 000 (százhúszezer) Ft erejéig az elsőkötetes-kategóriában, havi 100 000 (százezer) Ft erejéig a pályakezdő-kategóriában, amivel kedvező feltételeket kíván biztosítani a magas színvonalú alkotómunkához, illetve a képzéseken való részvételhez.

Amennyiben a pályázó teljesíti az Íróakadémia szakmai elvárásait, a KMTG a szerződést további 1 + 1 évre meghosszabbítja.

Az intézmény elősegíti továbbá a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetését, író–olvasó-találkozók, fellépési lehetőségek szervezéséről és médiajelenlétről gondoskodik, valamint szakmai érdekképviseletet nyújt.

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. augusztus 4., vasárnap éjfél.

A pályázatokról és az intézményről további információkat szerezhetnek a KMTG/Előretolt Helyőrség íróakadémia honlapjáról: itt és itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában