Muzsika

2019.09.23. 09:40

Nagyszabású zongoraesttel készül Hegedűs Endre

Beethoven Esz-dúr és Csajkovszkij b-moll zongoraversenye szólal meg szeptember 26-án a Kossuth-díjas Hegedűs Endre zongoraművész hangversenyén a Duna Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Deák András vezényletével a budapesti Müpában.

Budapest, 2014. május 8. Hegedûs Endre, idén Kossuth-díjjal kitüntetett Liszt Ferenc-díjas zongoramûvész budapesti otthonában 2014. május 8-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Forrás: MTI

Fotó: Czimbal Gyula

Hegedűs Endre immár tizenötödik alkalommal vállalkozik arra, hogy egy estén két nevezetes versenyművet szólaltasson meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben – közölték a szervezők.

Beethoven Esz-dúr zongoraversenye 1809 és 1811 között keletkezett, és angol kiadójától kapta az Emperor (Császár) melléknevet.

Csajkovszkij b-moll zongoraversenye a nagy sikerű 1875-ös bostoni bemutató óta töretlenül népszerű mestermű, amelyet a romantikus lelkület, az erő, a fiatalság akadályt nem ismerő lendülete és a kontrasztok bátor használata jellemez.

Borítókép: Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész budapesti otthonában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában