különleges koncert

2020.01.31. 14:25

Szólóesttel érkezik Magyarországra Alice Sara Ott (videó)

A 31 éves zongorista a világ egyik legkeresettebb művésze.

Alice Sara Ott első szólóestje hallható szombaton Budapesten a Zeneakadémia Nagytermében, ahol a világhírű sztárvendéggel kezdődik az MVM Koncertek – A Zongora idei sorozata – közölték a szervezők.

A 31 éves zongorista mára a világ egyik legkeresettebb művésze, a legrangosabb zenekarokkal és karmesterekkel lép fel és állandó vendége a leghíresebb koncerttermeknek.

A művésznő küldetésének tartja, hogy a klasszikus zenét a világ minden tájára elvigye és mindenkivel megszerettesse.

A szervezők szerint Alice Sara Ott nemzetközi hírű zongoristaként 2010 óta számos nagyzenekarral lépett fel Európában és a tengerentúlon egyaránt. Tíz év alatt tizenegy albuma jelent meg, amelyek közül az elsőn (2009) Liszt 12 darabból álló Transzcendens etűdök című sorozatát adja elő. Legújabb lemeze a 2018-as Nightfall Satie-, Debussy- és Ravel-művekkel.

Az első budapesti szólóestjén válogatást hallhat a közönség a fent említett lemezből is, valamint Debussy, Satie és Chopin műveiből is ízelítőt ad.

A Zongora-sorozat Bogányi Gergely zongoraestjével folytatódik a Müpában február 12-én, majd március 11-én Alexej Vologyin szólóestje következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában