Komolyzene

2020.02.23. 15:56

Mozart-napot rendez a Concerto Budapest

Tíz koncerten szólalnak meg Mozart művei a Concerto Budapest Mozart-napján délelőtt 11-től este 10-ig március 1-jén a budapesti Zeneakadémián.

Forrás: Pixabay

A rendezvényen fellép a Concerto Budapest mellett a Keller Quartet és a Concerto Armonico, több mint 30 ismert és elismert szólista, valamint számos ismert, vagy kifejezetten erre az alkalomra alakuló kamarazenei formáció.

A tíz koncert műfaji kínálata a zongoradaraboktól a kamarazenén és a versenyműveken át egészen az operákig és a szimfóniákig terjed. A Mozart-zene olyan odaadó szólistái és karmesterei váltják egymást a színpadon, mint Baráth Emőke és Ránki Dezső, Keller András és Takács-Nagy Gábor, Spányi Miklós és Szűcs Máté közölte az együttes.

Spányi Miklós csembalóművész és világhírű régizenei együttese, a Concerto Armonico fél 2-kor az F-dúr szimfóniával és a B-dúr zongoraversennyel, Klenyán Csaba klarinétművész 4 órakor az A-dúr klarinétversennyel és a C-dúr (Linzi) szimfóniával, a világszerte ünnepelt operaénekes, Baráth Emőke szoprán pedig fél 7-kor hangverseny áriákkal és operarészletekkel várja a közönséget.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában