Szerte a Kárpát-medencében

2020.03.05. 15:54

Számos ingyenes programot kínál a Bach Mindenkinek Fesztivál

Klasszikus zene és dzsesszkoncertek, előadások és közös éneklés is várja a közönséget március 16. és 22. között a Kárpát-medence több mint 100 településén a Bach Mindenkinek Fesztivál ingyenes programjain.

A programok – amelyek között kiállítások, mesterkurzus és verseny is szerepel – a hangversenytermek mellett mintegy 80 templomban, 50 iskolában és 20 kórházban várják a közönséget – mondta el Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató a rendezvényt beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Kitért arra is, hogy az idei fesztiválon a közönség a Magyar Gyermekmentő Alapítvány lélegeztetőgép-vásárlását támogathatja adományaival.

A koncerteknek egyebek mellett a Müpa, a Gödöllői Királyi Kastély, az Eiffel Műhelyház, a budapesti Kálvin tér, a Debreceni Zenede és a kőszegi Fő tér, valamint a határon túl többek között Nagyvárad, Szabadka, Ungvár és Párkány terei, intézményei adnak otthont.

A Johann Sebastian Bach születésnapján, március 21-én rendezendő programok részleteit ismertetve Hoppál Péter karnagy elmondta: a Kálvin téri református templomban koráléneklésen vehetnek részt az érdeklődők, a négyszólamú művek fúvós zenekari kísérettel szólalnak meg. Közreműködik a Nemzeti Énekkar és a Budapesti Helyőrség Zenekara.

A Müpa 17 programot kínál a fesztiválon, köztük klasszikus zenei és dzsesszkoncerteket, kiállítást és zenetörténeti előadást is – közölte Gaál Judit, a Müpa vezető művészeti titkára. Hozzátette, hogy a programokat a műfaji sokszínűség jellemzi, fellép mások mellett Szakcsi Lakatos Béla, a Zeneakadémia hallgatói és a Magyar Honvédség Központi Zenekara.

Herboly Domonkos, az MNF Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft. főigazgatója felhívta a figyelmet az Apa és fia című koncertre, amelyen a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Johann Sebastian Bach III. és IV.

Brandenburgi versenyét, valamint Carl Philipp Emanuel Bach a-moll csellóversenyét adja elő március 21-én a Müpában.

A 2015-ben indított Bach Mindenkinek Fesztivál Johann Sebastian Bach születésének (1685. március 21.) évfordulója előtt tiszteleg, a részletes programkínálat a fesztivál oldalán olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában