Járvány

2020.05.06. 14:03

Május közepén újranyit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

A zárt térben található kiállítások azonban továbbra sem látogathatók.

Ópusztaszer, 2015. május 24. Az egykori ányási kápolna mása az ópusztaszeri skanzenben az épület felavatásának napján, 2015. május 24-én. A kápolnát a térség földesurai, a Pallaviciniek emelték családi temetkezési helyként az 1880-as években, a második világháború után a templomot feldúlták, a kriptákat kifosztották, az épület pedig az enyészeté lett. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Csaknem két hónapos kényszerű zárvatartás után május 19-én újranyit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – közölte honlapján az intézmény.

Látogatható lesz a skanzen, a Nomád Park és a Szeri Gyógynövénykert, működik majd a Szatócsbolt, a Szeri gyógynövénybolt, a Gőzös büfé és a Szeri kávézó terasza. A zárt térben található kiállítások – a Látogatóközpontban és a Rotundában – azonban továbbra is zárva tartanak, így a Feszty-körképet sem tekinthetik meg a vendégek.

Nincs lehetőség elektromos kisautó bérlésére, és a parkjáratok sem közlekednek.

Az emlékparkot a járványügyi szabályok betartása mellett látogathatják a vendégek, a közös háztartásban élők kivételével mindenkinek másfél méteres védőtávolságot kell tartani, zárt térbe lépve pedig kötelező a maszk viselése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában