bizonyítási lehetőség

2020.06.18. 20:05

Fiatal íróknak és kritikusoknak hirdet pályázatot az Előretolt Helyőrség akadémia

A pályamunkák benyújtási határideje augusztus 16. – közölte a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.

A 2020-21-es tanévben 15 alkotó, 10 szépíró és 5 irodalomkritikus részesülhet jelentős szakmai és anyagi támogatásban. A KMTG a pályázat nyerteseinek egyedülálló tanulási és továbbképzési lehetőségeket kínál,

a nyertesek jeles írók irányításával műhelymunkákon vehetnek részt, megvalósíthatják alkotói kiteljesedésüket, és korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el

- olvasható a közleményben.

Mint írják, olyan 18 és 25, irodalomkritikusok esetében 18 és 30 év közötti tehetségek jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket. A pályázat nyerteseinek a KMTG 1 évre szóló, havi nettó 100 000 forint tanulmányi-alkotói támogatást ítél oda. Amennyiben a hallgató teljesíti az íróakadémia szakmai elvárásait, a szervezet a szerződést további 1-1 évre meghosszabbítja.

A KMTG továbbá elősegíti a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetését, író-olvasó találkozók, fellépési lehetőségek szervezéséről és médiajelenlétről gondoskodik, valamint szakmai kérdésekben képviseli a pályakezdők érdekeit.

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gondozásában, az Enumeráció debütsorozatban már 9 kötet jelent meg, és az idén újabb 18 könyv lát napvilágot. A nyertes ifjú szerzők eddig 3 Gérecz Attila-díjat, a Magyar Írószövetség 2 debütdíját, a Magyar PEN Club 3 Khelidón-díját és a Magyar Művészeti Akadémia nívódíját is elnyerték különböző egyéb díjak mellett. Az íróakadémia képzési ideje 3 év.

A pályázatról bővebb információk a KMTG weboldalon találhatók – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában