itt a lehetőség!

2020.07.05. 07:30

Fiatal népi ékszerkészítők jelentkezését várják

A program a Hagyományok Háza szervezésében a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg augusztus 10. és 14. között Tápiószentmártonban. A táborban való részvétel pályázathoz kötött – közölte a Hagyományok Háza.

Forrás: Shutterstock

A táborba 14-25 év közötti kézművesek – tanulók, egyetemi hallgatók, egyéni alkotók vagy népi iparművészek – jelentkezését várják július 10-ig.

A pályamunkákat postai úton kérik elküldeni a Hagyományok Házába, a 1011 Budapest, Corvin tér 8. címre. Pályázni 3 darab tárggyal vagy kollekcióval lehet, valamint motivációs levéllel és a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lap kitöltésével.

A tábor célja annak bemutatása, hogyan lehet átmenteni, beilleszteni a népi ékszereket a XXI. század viseletkultúrájába.

A hagyományos sárközi ékszerek készítése mellett idén tanácsadással egybekötött foglalkozásokat is terveznek, amelyen a résztvevők az ékszerkészítés és -tervezés különböző technikájának elsajátításával is gazdagodhatnak.

A pályázók feladata új, egyedi, esztétikus ékszerek készítése, ahol nem feltétel, de előnyt jelent a magyar népművészet gazdag forma- és mintakincsének felhasználása. Fontos, hogy az ékszerek használhatóak, hordhatóak legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak és a gyöngyfűzés, gyöngyszövés vagy gyöngyhímzés technikájával, esetleg ezek kombinációjával készüljenek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában