kortárs

2020.08.05. 11:13

Tánc a dobozon kívül: a Szamos-parton lép fel a kolozsvári opera balettkara

Az előadás, a tánc, a zene iránti szeretetről, a betartott algoritmusokról, önmagunk kibontakozásáról, az egymásra figyelésről szól.

Fotó: Matyas Peter Gyozo

Friss és különleges kortárs táncelőadást ígér közönségének a Kolozsvári Magyar Opera balettkara. A Tánc a „dobozon” kívül (Dance out of the box) című produkciót augusztus 6-án csütörtökön, este nyolc órától mutatják be az opera Szamos-part melletti udvarán – írja a Maszol.

Az opera közleménye szerint az előadást Jakab Melinda állította színpadra, a színpadkép és a jelmezek Ledenják Andrea munkái.

Mit jelent a mai világban megőrizni az identitásunkat? Mit jelent dobozban élni? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a darab rendező-koreográfusa, akinek elmondása szerint a táncművészt legfőképp a test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban.

„Az előadás, a tánc, a zene iránti szeretetről, a betartott algoritmusokról, önmagunk kibontakozásáról, az egymásra figyelésről szól.

Arról, hogy miként hozhatunk ki a legtöbbet, a legjobbat az adott helyzetből, kreatívan, játékosan, dobozon kívüli állapotban” – tette hozzá Jakab Melinda.

Az előadás alkotói Viorica Bogoi, Andreea Popa, Simina Oprean, Antonia Indrei, Alin Rîpă, Kálmán Róbert Attila és Sergiu Hosu.

Borítókép: Kolozsvári Magyar Opera / facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában