Gálaműsor

2020.08.12. 14:41

Újraindul az élet a Magyar Állami Operaházban

Újraindul az élet a Magyar Állami Operaházban augusztus 19-én, a nemzeti ünnep előestéjén: az Eiffel Műhelyház parkjában gálaműsort láthat a közönség az Opera művészei és Jonas Kaufmann tenor fellépésével – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Kiss-B. Atilla (b) a zsoldoskapitány és Megyimórecz Ildikó (j) Anna szerepében Kenessey Jenő Az arany meg az asszony című operájának próbáján az Eiffel Műhelyház Bánffy-termében 2019. április 25-én.

Forrás: MTI

Fotós: Mohai Balázs

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója elmondta:

a szabadtéri esten 20 magyar operaénekes lép fel, egy-egy népszerű ária előadásával.

A Parkfoglaló gála vendége napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann lesz. Az Erkel Műhelyház parkját, amelyet Kodály Zoltánról neveznek el, ezzel az eseménnyel avatják fel.

Szántó Andrea operaénekes elmondta: a gálaesten Bizet Carmenjéből a Habanerát adja elő a kórussal. Hozzátette: a jövő évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon adják elő az operát, Calixto Bieito rendezésében, új produkcióként, az Operaház francia évadának lezárásaként.

Ókovács Szilveszter kiemelte:

az Eiffel Műhelyház egyhektáros parkjában 2020 szék biztonságos elhelyezésével várják a közönséget a koncertre, és bár a maszkhasználat nem kötelező, de azt is biztosítanak a nézőknek.

A műsor első két részében a nemzetközi és magyar operairodalom népszerű részletei hangzanak el Donizettitől Puccinin és Wagneren át Ránki Györgyig, de a könnyedebb műfaj felé is kitekintenek: az operai igénnyel megírt Porgy és Bess, a West Side Story és A denevér című darabokkal.

A Parkfoglaló gálán az Opera szólistái – Szántó Andrea mellett Balga Gabriella, Bátori Éva, Boncsér Gergely, Fodor Bernadett, Fried Péter, Haja Zsolt, Kálmándy Mihály, Keszei Bori, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meláth Andrea, Palerdi András, Rálik Szilvia, Schöck Atala, Szabóki Tünde, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szvétek László és Wiedemann Bernadett lépnek fél év után újra közönség elé.

Az este harmadik részében Jonas Kaufmann válogat legkedvesebb áriáiból. Műsorát hangversenyeinek állandó karmestere, Jochen Rieder vezényli.

A gálán közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor).

Az Opera Zenekart a magyar művészek programjában Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám korábbi főzeneigazgató és Rajna Martin ifjú karmester irányítja. Az est rendezője Almási-Tóth András, az Opera művészeti igazgatója.

Borítókép: Kiss-B. Atilla (b) a zsoldoskapitány és Megyimórecz Ildikó (j) Anna szerepében Kenessey Jenő Az arany meg az asszony című operájának próbáján az Eiffel Műhelyház Bánffy-termében 2019. április 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában