szezonkezdet

2020.09.07. 11:29

Folytatódik a Modern Art Orchestra koncertsorozata

A big band a széria keretében minden hónap második keddjén egy emblematikus dzsesszalbumot szólaltat meg élőben.

Budapest, 2020. augusztus 22. A Modern Art Orchestra ad koncertet Swingin’ on the Danube Festival címmel Budapesten, a Duna belvárosi szakaszán 2020. augusztus 22-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Folytatódik a Modern Art Orchestra (MAO) Legendás Albumok című koncertsorozata. A big band a széria keretében minden hónap második keddjén egy emblematikus dzsesszalbumot szólaltat meg élőben a BMC Opus Jazz Clubban.

A szezon indításaként szeptember 8-án McCoy Tyner Today and Tomorrow című lemezét hallhatja a közönség a MAO zenészeinek előadásában – közölték a szervezők az MTI-vel.

A sorozatban október 13-án Bill Evans Interplay, november 10-én Miles Davis Nefertiti, december 8-án pedig Stan Getz és Joao Gilberto közös albumát idézi fel a Fekete-Kovács Kornél vezetésével működő, idén 15 éves zenekar.

A havi rendszerességgel jelentkező Legendás Albumok sorozat koncertjein a dzsessztörténet kiemelkedő anyagait hallhatják a műfaj kedvelői a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a dzsesszlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka tanulási folyamat is egyben.

„A MAO muzsikusai aprólékos munkával elsajátítják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket érintetlenül hagyva. A dzsessz nyelvezetének esszenciális összetevője az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, ezért a muzsikusok rögtönzött szólókat is előadnak a koncerteken” – szerepel a közleményben.

Borítókép: A Modern Art Orchestra ad koncertet Swingin’ on the Danube Festival címmel Budapesten, a Duna belvárosi szakaszán 2020. augusztus 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában