Mozgókép

2020.10.03. 18:05

Jövő májusban tartják a Szlovén Filmnapokat

Jövő májusban tartják a Toldi moziban a Szlovén Filmnapokat az eredetileg tervezett október 8-10. helyett – közölték a szervezők pénteken.

A rendezvényt azért teszik át májusra a szervezők, mert az esemény nyitófilmje, a Frenk vagyok című alkotás egyik rendezője, Metod Pevec és egy meglepetésvendég nem tud most Budapestre utazni áll a közleményben.

A tájékoztató idézi Nerina T. Kocjancicet, a Szlovén Filmközpont promóciós és forgalmazási vezetőjét, aki azt mondta:

fontos számunkra, hogy az ötödik Szlovén Filmnapokat kellő hangsúllyal szervezhessük meg, de úgy gondoljuk, hogy a szlovén vendégek sajnálatos távolmaradása épp az ünnepélyességétől és fesztiváljellegétől fosztaná meg az eseményt.

A rendezvényre három kortárs szlovén alkotást terveztek. Gregor Bozic A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű filmje mely az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból. Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotásában Frank gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frank megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Franket szerette. Damjan Kozole számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvér című filmjének középpontjában is egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában