Élő közvetítés

2020.10.06. 14:33

Sevillába repíti az operarajongókat szerdán az Origo

A koronavírus a kultúrafogyasztási szokásokat is átírta, sokan fájlalják az elmaradt operaelőadásokat. Az Origo hírportál Kultúra rovata nekik kedveskedik: szerdánként élőben közvetít az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor házi színpadáról. Ezen a héten szerdán 20 órától Georges Bizet Carmen című művéből csendülnek fel dallamok.

Forrás: opera.hu

Bizet közel 150 éves történetével Sevillába repülhetünk szerdán az Operaház énekesei, korrepetitora segítségével. Olyan melódiák csendülnek fel, mint a Habanera vagy a Torreádordal. Az egyórás programon ugyan nem hangzik el a teljes opera, de Mona Dániel zenetörténész összekötő szövegeivel mindenki átélheti a címszereplő zabolátlan cigány lány tragikus kimenetelű, szenvedélyes szerelmi történetét. Carmen szerepében Gál Erikát, Don José szerepében László Boldizsárt hallgatjuk. Escamillót, a torreádort Nagy Zoltán alakítja. Zongorán közreműködik: Hidegkuti Pálma.

A Magyar Állami Operaház heti négy este közvetít Facebook-oldalán ingyenesen áriaesteket, operakivonatokat és kamaraprodukciókat. Az OperaSzerda, amelyet az Origo kulturális rovata is közvetít, egyike ennek a négy estének, amely hétről hétre fellépési lehetőséget biztosít a munkájuktól egyik napról a másikra eleső énekeseknek, korrepetitoroknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában