tehetség

2020.12.05. 10:40

Fénylő ifjú magyar artistacsillag a nemzetközi porondon

A 12 éves Varga Riko Manuel az online megrendezésre kerülő II. Oroszországi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Cirkuszfesztivál egyetlen magyar résztvevőjeként Bronz-és Különdíjat kapott a 26 tagú nemzetközi, szakmai zsűri döntése alapján.

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz

Fotó: Urbán Ádám

Varga Riko Manuel ezúttal az online megrendezésre kerülő II. Oroszországi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Cirkuszfesztivál egyetlen magyar résztvevőjeként Bronz-és Különdíjat kapott a 26 tagú nemzetközi, szakmai zsűri döntése alapján.

Varga Riko Manuel többgenerációs artista családba született, a Varga és az Ádám cirkuszi dinasztiák leszármazottja. Hatéves kora óta több cirkusz porondján szerepel nagy sikerrel. Kisgyermekkora óta szenvedélye a zsonglőr zsáner. Mesék helyett is a leghíresebb zsonglőrök produkcióit nézte, a trükköket pedig szülei segítségével és rengeteg gyakorlással sajátította el. Bár még csak 12 éves, 2018-ban a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál fiatal tehetségeket felvonultató Newcomer Show-jában Különdíjat nyert. A 2020-as budapesti seregszemlén ismét Különdíjjal ismerte el a zsűri, valamint ő nyerte a Newcomer Show Arany-díját is.

A családja cirkuszával, a Magyar Vargas Nagycirkusszal utazó ifjú tehetség megosztotta velünk, hogy számára a jövője szempontjából meghatározó, hogy nemzetközi szinten is megmérettesse magát és visszaigazolást nyerjen, hogy mennyit ér a mezőnyben. A tavaszi Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon aratott sikerei által feltöltődve folytatta a felkészülést a II. Oroszországi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Cirkuszfesztiválra, ahol hatalmas érzelmi töltetet és motivációt kapott, hogy továbbfejlessze a tudását.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára az újabb rangos díj, így felelt: „Amikor először felléptem és sikerem volt, hatalmas energialöketet kaptam. Onnantól kezdve minden szabadidőmet a gyakorlásra fordítottam, csak a zsonglőrködés körül jártak a gondolataim. Azután, hogy a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elismertek a magyarországi és a külföldi cirkusztársadalom jeles képviselői, egy következő szintre emelkedett a tevékenységem. Az oroszországi elismerés egy új dimenziót nyit a jövőmnek. Én vagyok rá az élő példa, hogy az álmokból és a tervekből valóság válhat, ha az ember hajlandó érte keményen dolgozni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában