zene mindenkinek

2020.12.19. 17:00

Folytatódnak az Opera online estjei

Bretz Gábor szombati áriaestjén Verdi, Halévy, Mozart, Verdi és Wagner műveit adja elő, vendége pedig Miklósa Erika lesz,

Budapest, 2017. május 17. Bretz Gábor (b) Sir George és Jessica Pratt (j) Elvira szerepében Vincenzo Bellini A puritánok címû operájának próbáján a Mûvészetek Palotájában (Müpa) 2017. május 16-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az Opera vezető énekeseinek áriaestjeit, az Opera Zenekar és Énekkar, valamint a Magyar Nemzeti Balett művészeinek és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékeinek kamaraprodukcióit közvetíti ezen a hétvégén Facebook-oldalán esténként 20 órai kezdettel a Magyar Állami Operaház.

Bretz Gábor szombati áriaestjén Verdi, Halévy, Mozart, Verdi és Wagner műveit adja elő, vendége pedig Miklósa Erika lesz, vasárnap Rácz István basszus és Ádám Zsuzsanna szoprán válogat kedvenc Mozart- és Verdi-operáiból – közölte a dalszínház pénteken az MTI-vel.

Péntek este az Opera Kórus műsorában Brahms művei szólalnak meg, az Opera Zenekar művészei Jacques Aubert, George Gershwin és Markus Stockhausen műveit adják elő. A Magyar Nemzeti Balett és Balettintézet három részlettel – egyebek mellett A hattyúk tavából – ajándékozza meg a nézőket.

A karácsonyt megelőző OperaSzerdán, december 23-án Mozart A varázsfuvola című operájának keresztmetszetét követhetik nyomon az érdeklődők.

Borítókép: Bretz Gábor (b) Sir George és Jessica Pratt (j) Elvira szerepében Vincenzo Bellini A puritánok című operájának próbáján a Művészetek Palotájában (Müpa) 2017. május 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában