Advent

2020.12.03. 15:57

SzínpadON címmel online programsorozatot indít a Hagyományok Háza

December 9-én a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadását láthatják az érdeklődők.

Budapest, 2020. október 13. Jelenet a Magyar Állami Népi Együttes Idesereglik, ami tovatûnt - Óda az énekes madárhoz címû új elõadásából a Hagyományok Házában tartott sajtótájékoztatón 2020. október 13-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

SzínpadON címmel online programsorozatot indít a Hagyományok Háza pénteken; a sorozat nyitóelőadása a Liszt-mozaikok című tánckoncert lesz a Magyar Állami Népi Együttes előadásában.

A Liszt-mozaikok című tánckoncert péntek este 20 órától lesz elérhető. A Liszt-emlékév tiszteletére készült és 2018-ban a Művészetek Palotájában bemutatott tánckoncerten Liszt művei mellett megszólalnak a nemzeti romantika legkiválóbb darabjai, a gregoriánig visszanyúló egyházzenei előzmények, valamint a Lisztre hatást gyakorló kortársak, Paganini és Chopin szerzeményei. Közreműködik a Szent Efrém Férfikar és Szabó Marcell zongoraművész – közölte a Hagyományok Háza csütörtökön.

December 9-én a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadását láthatják az érdeklődők.

December 11-én Szokolay Ádám zongoraművész, a Bartók-világverseny győztese és Szokolay Dongó Balázs Prima-díjas népzenész előadásában csendülnek fel Bartók és Kodály népdalfeldolgozásai, zongorával és pásztorfurulyákkal.

Az online programsorozat zárásaként december 16-án a Duna Művészegyüttes zenekara és az Állami Népi Együttes vendég szólóénekese, Navratil Andrea közös népzenei koncertjén a zoboralji, szatmári, moldvai és széki összeállítások mellett elhangzik majd részlet a társulat Szerelmünk, Kalotaszeg című műsorából is. A népzenei koncertet Kovács Norbert Cimbi és Gasler Beáta tánca teszi teljessé.

A felvételek az online előadást követően 24 órán át lesznek elérhetők, és két kategóriában is válthatók kedvezményes jegyek az előadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában