Bartók Világverseny

2021.01.29. 11:00

Újabb taggal bővült a nemzetközi zsűri

Keller András hegedűművész, a Keller Kvartett alapítója is csatlakozik a Bartók Világverseny idei, vonósnégyes együttesek számára meghirdetett fordulójának zsűrijéhez.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A megmérettetés élő fordulói a tervek szerint október 25. és 31. között zajlanak majd közölte a Zeneakadémia csütörtökön.

A 24 ezer euró összdíjazású rendezvényen számos, nemzetközileg elismert muzsikus dönt a helyezettekről. A zsűri korelnöke Mikhail Kopelman orosz-amerikai hegedűművész, a világhírű Borogyin Kvartett korábbi vezetője. Mellette a felkérést korábban ugyancsak elfogadta a Kossuth-díjas Kelemen Barnabás és a szintén Kossuth-díjas Rolla János hegedűművész, a Széchenyi-díjas Tallián Tibor zenetörténész, Johannes Meissl osztrák hegedűművész, a Bécsi Zeneművészeti Egyetem kamarazene professzora és rektorhelyettese, az Artis Quartet tagja, valamint Barry Shiffman kanadai hegedű- és brácsaművész.

Keller András a Concerto Budapest zenekar vezetője, a Keller Kvartett alapítója a világ egyik legprominensebb zenei intézménye, a londoni Guildhall School of Music and Drama professzora. Munkásságáért megkapta a Liszt- és a Bartók-Pásztory-díjat, az érdemes művészi címet, a francia kulturális miniszter díját, a Mozart-díjat kvartettjével, Bonn város kitüntetését, az olaszországi Év Művésze címet, a MIDEM díját, valamint számos, az együttese felvételeiért odaítélt elismerést.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában