A Dal 2021

2021.02.06. 22:41

Anevemandras nyerte a második válogatót

Anevemandras, azaz Kállay-Saunders András nyerte Hazaérek majd című dalával A Dal 2021 második válogatóját szombaton.

Kállay-Saunders András A Dal 2017 showmûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai stúdiójában 2017. február 18-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó és dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

Anevemandras 36 pontot kapott a produkciójára, mögötte GERENDÁS feat. Dárdai Blanka a Senkié című dallal végzett másodikként 31 ponttal. A harmadik helyre holtversenyben Noémo (dalának címe Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) került egyaránt 30 ponttal.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Andelic Jonathan és az Áldom című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

A műsorban megemlékeztek a pénteken hosszú betegség után elhunyt Siklósi Örsről, az AWS énekeséről. A zenekar 2018-ban Viszlát nyár című dalával megnyerte A Dalt, és Magyarország képviseletében részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon. A második válogató extra produkcióját Keresztes Ildikó és a Fatal Error közösen adta elő, ők a tavaly év végén elhunyt két Omega-tagra, Benkő Lászlóra és Mihály Tamásra emlékeztek az Ezüst eső című dallal.

A Dal 2021 két műsorvezetője Orsovai Reni és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét. Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2021 honlapján – adal.hu -, valamint a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Borítókép: Kállay-Saunders András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában