Pillangókisasszony

2021.02.23. 09:30

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán, a közvetítés a Facebookon és az Origón lesz látható – olvasható a Magyar Állami Opera közleményében.

Budapest, 2018. november 14. Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes mûvész, a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a meghívott vendégek a mûvésznõ munkásságát és pályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA / via MTI

Fotó: Zih Zsolt

Mint írják, Puccini operájában Kelet és Nyugat találkozása követhető nyomon. A történet szerint egy 15 éves gésa amerikai vőlegényéért feladja vallását, kultúráját, vállalva, hogy rokonai ezért kitagadják. A vőlegény számára azonban csak kaland az egzotikus szerető, játék a japán esküvő. Pillangókisasszonyból a nézők szeme előtt válik asszonnyá, akit csak kitartó szerelme és gyermeke tart életben.

Cso-cso-szán és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az ideiglenes házasságot valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény elvesztése után már csak a halál lehet a kiút.

A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea alakítja, partnerei Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro).

Zongorán közreműködik Szennai Kálmán, az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, a műsorvezető Mona Dániel.

Borítókép: Rost Andrea / Archív fotó / Zih Zsolt / MTVA via MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában