nagy nevekkel

2021.04.15. 14:14

Idén virtuálisan vehetünk részt a Frankofón Filmnapokon

A francia nyelvű filmek legjavát a magyar közönség idén nem a mozitermekben, hanem a képernyők előtt ülve nézhetik meg.

Online rendezik meg a 11. Frankofón Filmnapokat április 22. és május 2. között; a válogatásban a nyolc, magyar felirattal is elérhető játékfilmen kívül az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közös szervezésű kísérőprogramokon is részt vehetnek a filmrajongók – tudatta a Budapesti Francia Intézet csütörtökön az MTI-vel.

A Frankofón Filmnapok az idén is elhozza a francia nyelvű filmek legjavát a magyar közönségnek, akiket az idei évben a koronavírus-járvány miatt nem a mozitermekbe, hanem a képernyők elé várnak a szervezők. Magyarországon először mutatják be nagy filmfesztiválok díjazott filmjeit, de közönségfilmeket, vígjátékokat, drámákat és gyerekeknek szóló filmeket is felvonultat az idei filmes mustra – olvasható a közleményben.

Mint írják, a magyarországi frankofón nagykövetségek részvételével létrejött 11. Frankofón Filmnapok online kiadásában Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Catherine Frot új filmjei mellett fiatal tehetségek is láthatók lesznek a képernyőkön.

A filmes esemény nyitófilmje a Vadregény (Terrible Jungle) című francia alkotás lesz, Catherine Deneuve főszereplésével. A Hugo Benamozig és David Caviglioli által rendezett vígjáték története szerint Eliott, az ifjú és naiv antropológus egy rejtélyes törzs nyomába ered a dél-amerikai vadonban.

A gyerekkor földje (Petit Pays)című francia dráma az 1990-es évek elején Burundiba zajló polgárháborúról szól, a Gérard Depardieu főszereplésével készült Emberek, nem vadak (Des hommes) című francia-belga dráma az 1960-as évek elején az algériai frontvonalat megjárt francia férfiak háborús emlékeit mutatja be. A Marguerite és Margot (L'Aventure des Marguerite) című francia családi vígjáték története szerint az 1942-ben, és a másik, 2018-ban élő kamaszlány egy varázserejű utazóláda közreműködésével helyet cserélnek.

Bővebb információk a Frankofón Filmnapokról a www.franciaintezet.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában