HallyuDay2020

2021.04.27. 16:00

Koreai kormányzati elismerést kapott az online magyar fesztivál

Kormányzati szintű elismerést kapott Dél-Koreában a tavaly novemberben megrendezett első HallyuDay2020 – KoreaON2020 online kulturális fesztivál – közölte a HanYou Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány kedden az MTI-vel.

A KOFICE (Koreai Nemzetközi Kulturális Együttműködést Támogató Alapítvány) arany fokozatú elismerő oklevéllel díjazta a HanYou Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány HallyuDay2020 – KoreaON2020 elnevezésű rendezvényét.

A magyar szervező csapat olyan országok rendezvényeit előzte meg, mint a népességének köszönhetően jóval nagyobb koreai kultúra iránt rajongói bázissal rendelkező Anglia, Indonézia vagy Németország – olvasható az összegzésben.

Az online térbe szervezett KoreaOn2020 fesztivál nem valósulhatott volna meg a koreai kultúra és művészetek iránt rajongók támogatása nélkül. A szervező csoport, élén a HanYou Alapítvány tagjaival és a hozzájuk kötődő művészekkel karöltve nem adta fel azt az álmát, hogy az elmaradt, szabadtérre tervezett rendezvényeket egyedi módon új formába, új felületre tegye át. A járványügyi szabályokat betartva számos budapesti és vidéki kulturális klub, sport klub, ének- és filmcsoport jelentkezett a rendezvényben való részvételre. Rekordidő alatt készültek el bemutatkozó és szórakoztató videók, születtek nyereményjáték-forgatókönyvek és kapcsolódtak be vállalati támogatók a rendezvény lebonyolításába.

A 2019-ben új székházba költözött Koreai Kulturális Központ biztosította a budapesti felvételeket, majd az élő bejelentkezés stúdiószínhelyét is. A rendezvény napján az alapítványi tagok videófelvételről és élőben jelentkeztek be a stúdióból, így a nap folyamán 12 csoport csaknem 80 művésze, harcművésze és e-sport rajongója lépett fel és mutatta be tudását. Az online programokhoz összesen 12 ezer néző csatlakozott adásban, 1600 látogató osztotta meg az eseményeket, csaknem 650 néző szavazott, 260-an töltötték ki a kérdőíveket és legalább 340 komment és beszélgetés gyűlt össze a nap végére. A közlemény idézi Vargáné Esztergomi Zsuzsannát, az alapítvány elnökét, aki megtiszteltetésnek nevezte a korei kulturális miniszter elsimerő oklevelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában