május 27. és 30. között

2021.05.17. 08:50

Kilenc új filmet mutat be az Ideje moziba menni fesztivál

A kezdeményezéshez összesen 22 mozi csatlakozott, köztük hat budapesti művészmozi (a Cirko-Gejzír, a Corvin, a Kino, a Művész, a Puskin és a Tabán), valamint 16 vidéki filmszínház.

Kilenc új filmet mutat be az Ideje moziba menni fesztivál május 27. és 30. között – közölték a szervezők.

A fesztivál egyik legjobban várt filmje a Szupernóva, a lélegzetelállító tájakon forgatott érzékeny romantikus brit dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével.

A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a mozikba a Perzsa nyelvleckék, amely egy holokauszttúlélő különleges történetét mutatja be. Ugyancsak a Berlinalét megjárt film a 21. század kihívásaira – az internetes zaklatásra, a közösségi médiára, a reklámpszichológiára – érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése.

Az egyedi hangú lengyel alkotó, Malgorzata Szumowska (Az Ő nevében, Test) új filmje, a Soha többé nem fog havazni a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be. Szintén Velencében debütált és nyerte meg a zsűri különdíját Andrej Koncsalovszkij történelmi filmje, a hatvanas években játszódó Kedves elvtársak! című alkotás.

Az Ideje moziba menni fesztiválon láthatják a magyar nézők először A Rosa esküvője című filmet is, amely egy középkorú nő eszmélését és magára találását mutatja be napsugaras mediterrán hangulatban, sok családi civakodással és igazi spanyol temperamentummal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában