350 esemény

2021.06.30. 09:21

Július 1-jén kezdődik a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat

Mintegy 350 ingyenes koncerttel várja a Zenélő Budapest rendezvénysorozat az érdeklődőket július 1. és augusztus 31. között a főváros több szabadtéri helyszínén.

Budapest, 2020. július 2. Fritz József jazzklarinétos és Gáspár Pál bendzsós zenél a Zenélõ Budapest minikoncertjén Budapesten, a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán 2020. július 2-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A programsorozaton az adott építészeti remekművekhez illeszkedő produkciók szólalnak meg.

A koncerteknek többek között a Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Szent István-bazilika előtti harangállvány, a Várkert Bazár több pontja, a Margitszigeti Zenélő Kút, a Millenáris Széllkapu Park, a Hegyvidéki Kulturális Szalon és az Orczy Park ad otthont – mondta el Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a rendezvényt bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzátette: a programok között a magyar romantika operái, rokokó női vonósnégyes, harangjáték, dzsessz, huszárruhás rézfúvósok, cigányzene és a Kárpát-medence népzenéje is megszólal.

Borítókép: Fritz József dzsesszklarinétos és Gáspár Pál bendzsós a Zenélő Budapest minikoncertjén Budapesten, a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán, 2020. július 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában