Anna-bál

2021.07.28. 09:32

Ingyenes programokkal készül idén is az OperaFüred

A látogatók Bizet, Offenbach, Erkel és Johann Strauss népszerű műveiből is hallhatnak részleteket.

Forrás: Facebook / Operaház

Július 29. és augusztus 1. között már tizedik alkalommal várja az érdeklődőket a Magyar Állami Operaház ingyenes műsora Balatonfüreden. A 196. Anna-bál alkalmából szervezett rendezvényen Bizet, Offenbach, Erkel és Johann Strauss zeneművei mellett énekkari koncert, operagála és úgynevezett operamozi is szerepel a programok között. A bál nyitótáncait pedig ezúttal is a Magyar Nemzeti Balett művészei mutatják majd be.

Minden napra jutnak kiemelkedő zeneművek

Csütörtökön az Opera Énekkar mutatja be gazdag műsorát. Népszerű kórustételek hangoznak el Donizetti, Erkel, Goldmark, Johann Strauss, Gershwin, Szörényi Levente és Bródy János, valamint Gyöngyösi Levente műveinek részletei. Ezek között szerepelnek A denevér, Az ezred lánya, a Hunyadi László, az István, a király, A Mester és Margarita, a Porgy és Bess, valamint a Sába királynője is.

A pénteki operagálán Bizet, Charpentier, Erkel, Offenbach, Rimszkij-Korszakov és Johann Strauss műveiből ad elő részleteket a Magyar Állami Operaház Zenekara. A közönség részleteket hallhat a Carmen, A denevér, a Hoffmann meséi, a Hunyadi László, valamint a Louise és a Szadko című operák részleteiből.

Szombat este az Anna Grand Hotel díszkertjében a hagyományoknak megfelelően a 196. Anna-bál nyitótánca mellett Erkel Palotása lesz a Hunyadi László című operából. Az előadás koreográfiáját, valamint Huszka Jenő Anna-báli keringőjét a Magyar Nemzeti Balett művészei mutatják be.

Vasárnap az OperaMozi ingyenes vetítése zárja az OperaFüred programját a Gyógy téren. Ez alkalommal az Opera legfrissebb produkciója, az évad utolsó bemutatójaként színpadra állított Figaro3 szerepel a műsoron. Az előadás különlegessége, hogy az Almaviva család titkairól szóló sajátos és szórakoztató operamixet Beaumarchais Figaro-trilógiájának Rossini, Mozart és Milhaud nevéhez fűződő operaváltozataiból állították össze. Amennyiben az időjárás megakadályozza a kültéri vetítést, a programot a balatonfüredi Szívkórház Esterházy-teremben tartják meg.

További részletek az OperaFüred programjával kapcsolatban a Magyar Állami Operaház Facebook-oldalán olvashatóak.

A csaknem 200 éves múltra visszatekintő Anna-bált kísérő Anna Fesztivál eseménysorozatába 2012 óta kapcsolódnak be a Magyar Állami Operaház ingyenes hangversenyei a Balatonfüred Város Önkormányzatának jóvoltából .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában