Különleges koncert

2021.07.01. 14:33

Tangók szólalnak meg a Várkert Bazárban

A száz éve született Astor Piazzolla legnépszerűbb tangói, valamint a műfajban alkotó más zeneszerzők művei szólalnak meg pénteken a budapesti Várkert Bazárban.

Forrás: Shutterstock

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a zenei világ idén ünnepli Astor Piazzolla születésének századik évfordulóját, akinek nevéhez fűződik többek között a tangó műfajának megújítása, és annak a modern klasszikus zene szintjére emelése.

A pénteki koncerten nemcsak Piazzolla legnépszerűbb tangói, hanem a műfajban egykor, vagy épp a mai napig is alkotó zeneszerzők művei szólalnak meg Budai László táncművész koreográfiáival.

Az esten a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Volver La Vida együttes, Budai László és Pirity Andrea táncművész, valamint Pétery Melinda balettművész lép színpadra Thomas Herzog vezényletével. Az elhangzó zenékről és szerzőikről Becze Szilvia, a Bartók Rádió műsorvezetője mesél majd.

A koncert közönségének alkalma lesz összehasonlítani a Piazzolla által forradalmasított tango nuevót, azaz új tangót a korábbi korok olyan slágereivel, mint az Egy asszony illatából is ismerős Por una cabeza, Carlos Gardel szerzeménye. Az est egyéb meglepetéseket is tartogat a spanyol zarzuelák és más egzotikus latin-amerikai dalok és táncok világából.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában