Mennyei kulcs

2021.09.02. 07:10

A hagyományteremtés lesz a célja a Nyitott Templomok Hétvégéjének

Lesz orgonaest, valamint fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Gerendás Péter, a Szent Efrém Férfikar és a Vujicsics Együttes is.

Zenei, irodalmi, építészeti, egyházművészeti és képzőművészeti programok várják az érdeklődőket a Nyitott Templomok Hétvégéjén, amelyet péntektől vasárnapig tartanak Szentendrén.

Az eseménysorozaton megnyílnak a közönség előtt a település templomainak kapui és udvarai, ahol egyebek mellett templomsétával, irodalmi és zenei meglepetésekkel, szakrális műalkotásokkal, előadásokkal és szabadtéri festéssel készülnek a szervezők

A programokhoz kapcsolódva, Mennyei kulcs címmel szabadtéri tárlat nyílik a népi vallásosságról a Belgrád-székesegyház kerítésfalán.

Az esemény szervezésébe a helyi vallási, katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, zsidó és baptista közösségek mellett a város kulturális intézményei is bekapcsolódtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában