Vadászok

2021.09.23. 17:20

Ingyenes természetfotó-kiállítás nyílik az Erzsébet téren

Vadászok címmel ingyenes természetfotó-kiállítást nyit péntektől az Erzsébet téren a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Capa Központ két klasszikus szállítmányozási konténert alakított át látványos szabadtéri kiállítótérré, több tucat, a természet szépségeit, az emberi tevékenység és a természet kölcsönhatásait, a természetben élő vagy urbanizálódott állatokat bemutató fotóval – közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.

A Capa Központ közleménye szerint a kiállítás célja, hogy megértesse a látogatókkal: az ember mindig a természet része marad, ezért azt védenie-óvnia kell, a fotográfiák és installációk ezért bemutatják a többszintű kapcsolódást az ember, a természet, a vadászat között.

„Figyelünk, várunk, eggyé válunk! A vad, a vadász és a fotóművész is a természet ölelésében vár. Vár a megfelelő pillanatra. Vadászik, de mind-mind másra. A vad a zsákmányra, a vadász a trófeára, a fényképész a tökéletes pillanatban a jó fényre, kompozícióra. Bár a nézőpontok különbözőek, mégis van párhuzam. Az élmény és a természet közelsége. Mindannyian csendben ülünk, fülünket hegyezve, szemünket nagyra nyitva, hogy mikor érkezik el várva várt jelenet, ami mindent megváltoztat”

– idézi a közlemény Radisics Milán fotóművészt, a kiállítás kurátorát.

A közlemény szerint a fotók művészi értéket adnak a környezet szónak, új perspektívából mutatják be a látogatóknak a lakóhelyüket.

„Ha a célkeresztre állsz, akkor a trófeát látod, ha pedig a fényképező keresőből figyelsz, akkor a tökéletes pillanatra lehetsz figyelmes. Elmerülhetsz az 50 évvel ezelőtti vadászati kiállítás relikviái, a múlt vadászai és trófeái között, és gyönyörködhetsz a modern fotóművészet és a klasszikus természetfotók szépségében”

– fogalmaz a kiállítás ajánlója.

A tárlaton magyar díjazott fotósok mellett az Egyesült Államok, Dánia, Németország, Anglia, Olaszország, Szerbia és Románia elismert fotóművészeinek munkái lesznek láthatók október 14-ig mindennap 24 órában.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában