aposztróf

2021.10.17. 13:15

Legközelebb a szerelmekről lesz szó a Várkert Bazárban

A Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának októberi estjén az irodalmi szerelmekről lesz szó.

Az irodalmi, beszélgetős programok sorában kilencedik alkalommal rendezik meg az Irodalmi szerelmek estet. Különleges találkozás ez minden alkalommal, ahol a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjai kicsit más oldalukról mutatkoznak be.

Az est fókuszába ezúttal a 85 éve elhunyt Kosztolányi Dezső, a XX. század egyik legjelentősebb magyar költője és felesége, Harmos Ilona, illetve unokatestvére, a Brenner József néven született, de Csáth Gézaként ismert orvos író és felesége, Jónás Olga kerül.

Ezeken az alkalmakon a versek, regények, lírai, prózai alkotások mellett az élet, a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek – egy alkotó élet pillanatai kerülnek középpontba. A felolvasószínházban az írók, költők saját szövegei, levelei elevenednek meg, most pedig ezeket a szövegeket szerelmeik szemszögéből is vizsgálják.

Ismerjük meg együtt a századforduló irodalmi életét, barátságok és szerelmek történetét, egy világot irodalomtól képzőművészetig, függőségtől szenvedélyig, magánytól csöndig, Ady Endrével való viszálytól Sassy Attiláig, Kaffka Margittól az ópium-naplóig.

További információk ITT találhatók.

Aposztróf-sorozat 9.

október 19., kedd, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

Közreműködők:

Eke Angéla és Hegedűs D. Géza színművészek

Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész

Juhász Anna, irodalmár, szerkesztő

 

Ezek is érdekelhetik