november 19-én

2021.11.15. 12:14

Leonard Slatkin vezényletével ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar

A karmester a Zeneakadémia nagytermében egy amerikai és egy magyar művet, valamint egy örökérvényű Beethoven-szimfóniát vezényel.

Conductor Leonard Slatkin introduces the Iraqi National Symphony Orchestra at the Kennedy Center 09 December 2003 in Washington, DC. Famed cellist Yo-Yo Ma joined the orchestra as they performed for US President George W. Bush and First Lady Laura. AFP Photo/Stephen JAFFE (Photo by STEPHEN JAFFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Stephen Jaffe

Leonard Slatkin hatszoros Grammy-díjas amerikai karmester vezényletével ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar november 19-én a Zeneakadémián.

A 77 éves amerikai karmestert eddig 35-ször jelölték Grammy-díjra, hatszor pedig meg is kapta a rangos elismerést. Leginkább Beethoven zenéjét kedveli, ezért a budapesti koncertjének programjában is szerepel egy mű, az Eroica szimfónia.

A koncerten a Beethoven-mű mellett egy Dohnányi-darab, valamint egy amerikai zeneszerző, John Corigliano műve is felcsendül.

Leonard Slatkin az Amerikai Egyesült Államok legelismertebb és legünnepeltebb karmestereinek egyike. Zeneigazgató volt St. Louisban, Pittsburgh-ben, a Washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekarnál, a Detroiti Szimfonikus Zenekarnál, a BBC Szimfonikus Zenekaránál Londonban és a Lyoni Nemzeti Zenekarnál. A hat Grammy-díj mellett az Egyesült Államok Nemzeti Művészeti Díjával és számos más művészeti elismeréssel is kitüntették.

Borítókép: Leonard Slatkin vezényel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában