Kiderül, ki a legjobb

2021.12.16. 14:14

Kezdődik a Virtuózok V4+ döntője

A műsort 2021-ben másodszor rendezik meg a visegrádi együttműködésben szereplő országok részvételével.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTVA tájékoztatása szerint pénteken lesz a Virtuózok V4+ döntője a Duna Televízióban. 5 nemzet 10 kiválósága, köztük 2 magyar, Braun Áron és Oláh Vilmos lép színpadra világsztár zsűritagok, HAUSER és Plácido Domingo előtt.

A műsort 2021-ben másodszor rendezik meg a visegrádi együttműködésben szereplő országok, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia részvételével. Idén pedig Horvátország is csatlakozott.

A 20 óra 35 perctől látható döntőbe mind az 5 országból 2 zenész jutott be. A 2 magyar finalista közül Braun Áron marimba-, Oláh Vilmos gitárjátékával győzte meg a zsűrit.

A fellépőket ezúttal is a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével.

A zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek, köztük Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes, Peter Valentovic szlovák karmester, Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató és Stjepan Hauser horvát csellóművész. A szuperzsűri szerepét ismét Plácido Domingo operaénekes-karmester tölti be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában