Jubileum

2022.01.19. 15:10

Tizedik születésnapját ünnepli az Eszter-lánc mesezenekar

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli az Eszter-lánc mesezenekar. A formáció ebből az alkalomból tart koncertet január 29-én a fővárosi MOMkult-ban. Vendégként színpadra lép Halász Judit.

A saját dalok mellett kortárs költők verseit megzenésítő, Kárász Eszter által vezetett Eszter-lánc interaktív mesekoncertjei gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek szólnak. Minden alkalom vidám, táncos utazás, ahol a gyerekek segítségével megelevenedik a történet, a zene - szerepel a szervezők által az MTI-hez szerdán eljuttatott ajánlóban.

   

"Nagy szülinapi bulit tartunk régi és új dalokkal, és egy szívünknek régóta nagyon kedves vendéggel, Halász Judittal, aki azt ajándékozza nekünk, hogy velünk énekel. A ti ajándékotok pedig legyen az, hogy eljöttök, és együtt muzsikáltok, táncoltok velünk, megajándékozva egymást sok dallammal és nevetéssel" 

- idézte Kárász Esztert, a zenekar vezetőjét a közlemény.

   

Az Eszter-láncnak eddig három lemeze jelent meg a Gryllus Kiadónál; kettőt közülük Fonogram-díjra jelöltek. A mesezenekar harmadik albumához (Játszóházi rokkendroll; 2019) készült címadó klipet egy jótékonysági akcióval kötötték össze. A forgatásra egy zsákfaluból, Tarnabodról hívtak meg mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekeket egy napra Budapestre egy játszóházba, ahol egész nap együtt muzsikáltak, játszottak a zenekarral. A forgatáson részt vett gyerekeket a születésnapi koncertre is meghívták.

   

Január 29-én a MOMkult-ban közreműködik Kárász Eszter (ének, ukulele), Bata István (gitár, buzuki), Becze Gábor (nagybőgő), Clemente Gábor (ütőhangszerek), Nemes János (szaxofon, fuvola), Veér Csongor (hegedű) és Wagner-Puskás Péter (harmonika, zongora).

Borítókép: Gyerekek az Eszter-lánc mesezenekar műsorán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában