Szárnyas idő

2022.04.25. 07:10

Látványos kiállítás nyílt Nagy Márta keramikusművész alkotásaiból

A tárlat az élet különféle stációinak megjelenését, körforgását és örök visszatérését mutatja be.

Nagy Márta porcelántervező iparművész, keramikusművész nagyméretű installációit tekinthetik meg május 22-ig az érdeklődők a Pécsi Galériában. A Zsolnay Örökségkezelő NKft. szerint a pécsi belvárosban lévő kiállítóhely teljes terét betöltő alkotások az időt helyezik a tárlat fókuszába.

A Szárnyas idő címet viselő kiállítás keretében a művész 3 nagyméretű installációja és több kisebb, de egységes témát feldolgozó kerámiaalkotása látható.

A galéria összes falát igénybe vevő, az élet különféle stációinak megjelenését, körforgását és örök visszatérését bemutató munka eddig csak Budapesten volt látható. A kiállítás hűen tükrözi Nagy Márta attitűdjét, ahogyan képes nagy terekben, formákban gondolkodni. Emellett a pécsi közönség láthatja először a legújabb plasztikákat, amelyek az egyén és a környezet, az egyén és a másik ember kapcsolatát dolgozzák fel. A kiállítótérben látható installációk reflektálnak az elmúlt 2 év nehéz időszakára, de éppúgy szólnak az emberi lét állomásairól, közelítésekről és távolodásokról, találkozásokról és elválásokról, önmagunk megismeréséről, egyszóval az életről, a jelenlétről térben és időben.

A tárlatról további részletek a pecsigaleriak.hu oldalon olvashatóak.

Borítókép: Facebook / Pécsi Galériák / Tóth László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában