Dizájn

2022.04.14. 07:10

Már várják a pályaműveket a Magyar Formatervezési Díjra

Termék, vizuális kommunikáció, terv és diák kategóriákban lehet jelentkezni május 1-jéig.

Már lehet pályázni a 43. alkalommal meghirdetett Magyar Formatervezési Díjra, amelyre termék, vizuális kommunikáció, terv és diák kategóriákban lehet jelentkezni május 1-jéig három évnél nem régebbi pályaművekkel.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) szerdai tájékoztatása szerint a Magyar Formatervezési Díjra tervezők, gyártók, kereskedők, forgalmazók és megrendelők egyaránt pályázhatnak.

A szervezők a pályázatokat elektronikus úton várják a [email protected] e-mail címen.

A díjazott és különdíjas alkotók oklevélben és akár bruttó 600 ezer forint pénzjutalomban részesülhetnek, a díjátadó az idén ősszel megrendezendő kiállítás megnyitóján lesz.

Az elismert szakemberekből álló zsűri a beérkező alkotásokat két fordulóban, kategóriánként értékeli formai minőség, újszerűség, versenyképesség, felhasználóbarát kialakítás vagy a fenntarthatósági szemlélet érvényesülésének szempontja alapján.

Ebben az évben a zsűri elnöke Kassai Ferenc grafikusművész lesz; tagjai Koós Pál formatervező; Árkossy Tamás faipari mérnök, egyetemi docens; Dániel Tünde formatervező; György Árpád Hunor formatervező; Hefkó Mihály DLA belsőépítész; Kecskés Orsolya ötvösművész, ékszertervező; Lógó Emma ergonómus; Szabó Ádám Csaba keramikusművész; Tomcsányi Dóri divattervező és Vargha Balázs grafikusművész.

A Magyar Formatervezési Díj a kimagasló színvonalú formatervezői teljesítmény elismerését, a hazai formatervezés alkalmazásának ösztönzését és a magyarországi termékek nemzetközi versenyképességét hivatott elősegíteni.

Az SZTNH a pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) és a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen hirdette meg - áll a közleményben.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában