Séták hétvégéje

2022.06.21. 07:22

Több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak az érdeklődők

Városi séták országszerte három napon át.

Országszerte hat településen összesen több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak az érdeklődők július 1. és 3. között a Séták Hétvégéjén.

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt hasonló programokon. Ezeken a sétavezetők a városi térben mutatnak be egy-egy olyan témát, amelyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség – hangsúlyozták a szervezők az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben.

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták éjszakája után a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés idén a Séták hétvégéjét hirdeti meg.

Július első három napján Budapesten, Esztergomban, Keszthelyen, Pécsen, Sopronban és Vácon tart tematikus városi sétákat a Budastep, a hosszúlépés.járunk?, az Imagine Budapest, az Idegenvezetés-Dunakanyar, a KÉK – Kortárs Építészeti Központ, a Napoleon-Vin és Zubreczki Dávid.

A programok között olyan különlegességek is szerepelnek Budapesten, mint a Föld alatti Budapest – a Várnegyed mélye, a Nem hisztéria! Astoria!, a Tabán, Édes élet!, a Nincs itt semmi látnivaló! – Zugló rejtett öröksége vagy a Ménesi és Mányoki út építészeti öröksége című séták – emelt ki néhány programot a közlemény.

A Séták hétvégéje részletes programja a setaszovetseg.hu honlapon érhető el.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában